Aandelen tips - koers ing Beleggers informatie

Aandelen tips – koers ing Beleggers informatie

Koers Ing – Over iets meer dan een maand stemmen de Britten over een mogelijk vertrek van groot Britannia uit de Europese unie, ook wel brexit genoemd.
Wij vertellen u graag welke beleggingsrisico’s wij zien en wat het effect daarvan is op ons beleggingsbeleid.

Als er geen Brexit komt, en die kans achter een groter dan wel. Keert de rust op de financiele markten waarschijnlijk snel terug. Als er wel een Brexit komt zal volgens ING economen de wisselkoers van de Britse pond tegenover de dollar en de euro, 10 tot 15 procent kunnen dalen. Andere economen denken zelfs dat een daling van 25 procent mogelijk is!

Door de zwakke pond zal de britse aandelenmarkt onder druk komen te staan. Dat geldt vooral voor vastgoed en bankaandelen. De risico opslagen in de rentes op bedrijfsobligaties zullen oplopen en de rentes op britse staatsobligaties zullen dalen.
Ondanks de hoge inflatie verwachtingen.  In het kielzog hiervan die van zullen af andere europese aandelenbeurzen onder druk komen.

Ook kunnen elders in Europa de risicopremies op bedrijfsobligaties oplopen en kunnen de rentes op staatsobligaties van kredietwaardig geachte landen in de Eurozone dalen.

We hebben onze beleggingsstrategieën op dergelijke gebeurtenissen voorbereid door de spreiding die we aanbrengen en handhaven. koers ing Door spreiding worden schokken in specifieke landen en regio’s gedempt. Per saldo wordt de waardeontwikkeling daardoor op de hele lange termijn nog in positieve nog in negatieve zin beïnvloed.

Ook vinden wij dat een eventueel vertrek van het verenigd koninkrijk uit de europese unie op de korte termijn de stabiliteit van het blok verzwakt.
In dat kader kijken we wel eerder kritisch naar onze tactische weging van de Europese aandelen.
Mede hierom hebben we in Maart de weging van Europese aandelen verlaagd van overwogen naar neutraal.
Die verschuiving kwam tegoeden aan aandelen uit de regio Pacific exclusief Japan.

ing.nl/beleggen