Het goed leren van beleggen is een leerproces dat niet binnen een dag te doen is. Het is daarom ook verstandig om u goed in te lezen voordat de daadwerkelijke stap om te beleggen gemaakt wordt. Beleggen is niet zonder risico’s, maar wie zich goed inleest kan een mooie sprong maken.

Kies uw broker!

Om te kunnen beleggen dient u een beleggersrekening te openen. Dit kan bij de bank, alleen zijn de kosten hiervoor tamelijk hoog. Gelukkig bestaat er ook een beter en goedkoper alternatief hiervoor, namelijk een online broker. Overigens een bank c.q. instelling die het mogelijk maakt om te beleggen noemt men een broker. Wij adviseren u om de online broker Plus500 te kiezen. Waarom?

Waarom kiest u voor Plus500? Omdat de software heeft meest gebruiksvriendelijk is van alle softwarepakketten. Okay, het is nog steeds even doorkomen, maar oefening baart kunst. Tevens is het pakket volledig vertaald naar het Nederlands en ontvangt u een inschrijfbonus van €25,00. Ook kunt u starten met fictief beleggen door de optie DEMO te kiezen.

Wanneer u aangemeld bent bij een broker gaat het daadwerkelijk beleggen beginnen.  Maak niet de fout om direct op emotie te gaan kopen, lees u in op waarin u wilt gaan handelen.  De mogelijkheden zijn namelijk gigantisch. U kunt ervoor kiezen om in grondstoffen te handelen, u handelt dan in bijvoorbeeld in olie,goud of andere halffabricaten. Ook kunt u in valuta, obligaties, derivaten,cfd’sof aandelen handelen.

Verzamel informatie

Het mag duidelijk zijn voordat u begint moet u wel over de juiste kennis beschikken. Deze kennis beheerst u vast niet in de eerste dag. Door onze website goed door te nemen maakt u geen valse start. spaarbericht.nl is dan ook niet de bijbel op beleggingsgebied, maar zorgt er wel voor dat u geen beginnersfouten maakt.

Kies uw strategie en start met beleggen. Start rustig of neem een test-account, deze maakt het mogelijk om fictief te beleggen op de huidige beleggersmarkt. U kunt dan beleggen met fictief geld op de echte beleggersmarkt van.