beleggen in goud

Beleggen in goud – Handleiding voor beginners en dummies

Beleggen in goud kan een zeer nuttige manier om uw portefeuille te diversifiëren. Het is relatief zeldzaam, en de waarde ervan vaak niet bewegen in lijn met andere activa zoals aandelen of eigendom.

Meeste mensen waarschijnlijk moet toewijzen ongeveer 5% -15% van hun portefeuilles om goud of goud gerelateerde beleggingen.

Dus de follow-up vraag is: hoe moet je Beleggen in goud?

Investeren in fysiek goud
Fysiek goud is de moeite waard te houden, want het is een universele eindige munt, in het bezit van de meeste centrale banken.
Op dezelfde manier dat de familie thuis niet als een investering moet worden beschouwd, goud is niet een investering per se, in plaats van een vorm van ‘sparen voor een regenachtige dag “of financiële verzekering. U moet uw goud niet de handel. U zou niet de handel een verzekering, dus niet de handel uw goud.
Goud is een goede manier om rijkdom behoud te verzekeren en voor het doorgeven van de rijkdom van de ene generatie naar de volgende. Zodra u een aantal goudstaven hebt in uw portefeuille, kan dan andere beleggingen zoals mijnbouw aandelen, beleggingsfondsen en andere, meer speculatieve goud investeringen worden beschouwd.

Moderne gouden munten en bars – Beleggen in goud
Moderne gouden munten kunnen beleggers bezitten investment-grade gouden wettig betaalmiddel munten op een kleine premie voor de spotprijs van goud zoals genoteerd op de markten. De waarde van gouden munten en bars wordt vrijwel uitsluitend bepaald door de prijs van goud, en volgt dus het edelmetaal prijs.
Goud, zilver en platina zijn allemaal beschikbaar in de vorm van gouden munten, geslagen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Australië, China en andere landen. De meeste gouden munten worden geslagen in 1 / 10oz, 1/4 oz, 1 / 2oz & 1oz vorm (en sommige kunnen worden gekocht in 2oz, 10oz en 1 kilo). Echter, een ounce goud munten zoals Krugerrands of Britannias zijn veruit het meest populair voor zowel kleine beleggers en high-vermogende particulieren die zien de voordelen van het bezitten van wettig betaalmiddel gouden munten, hetzij in hun bezit of in depots, en erkennen de voordelen van de deelbaarheid geboden door hen.

Het kopen van investment-grade goud als investering is stamp-duty free en tax free (btw-vrij) in het Verenigd Koninkrijk en de EU als gevolg van de EU-Gold-richtlijn van 2000.

Semi-numismatische en numismatische gouden munten – Beleggen in goud 

Numismatische of ouder en zeldzame munten worden gekocht niet uitsluitend voor hun edele metalen, maar ook voor hun zeldzaamheid en hun historische, esthetische aantrekkingskracht. Ze worden benut om de goudprijs, waardoor de prijs van deze munten algemeen sneller dan de gouden prijs zal stijgen in een bull markt zal afnemen wanneer meer goud in een bear markt.

De Britse gouden soeverein (oorspronkelijk een pond munt) is de meest verhandelde en eigendom semi-numismatische gouden munt in de wereld. Het is vermeldenswaard dat de Britse goud vorsten zijn eveneens vrijgesteld van vermogenswinstbelasting (CGT).

Waarom je goud nu moet kopen?

Het is al bewezen voor duizenden jaren dat de opslag van waarde van goud stabiel is. Wij denken dat je op zijn minst een deel van uw vermogen in het metaal goud kunt zetten.

goudcertificaten

De Perth Mint Certificate Programme is de enige overheid gesteunde edelmetaal certificaat programma in de wereld. Hiermee kunt u naar eigen investment grade goud, dat is opgeslagen in kluizen in de Perth Mint of Western Australia.

Het goud wordt opgeslagen in een regering mint en verzekerd door Lloyds of London.

Dat gezegd hebbende, dit is ‘niet-toegewezen goud’. Dat betekent dat je niet de eigenaar van de werkelijke goud, kunt u zich een belofte van de Perth Mint om u terug te geven uw gold als u dat wilt. (Met ‘toegewezen goud’, bent u de rechtmatige eigenaar van het goud, en de account provider is de bewaarder.)

Er zijn geen initiële of lopende scheepvaart, verzekeringen, bedrijf of bewaarloon en daarmee is het een van de meest kosteneffectieve manieren voor beleggers om een eigen edelmetaal op de lange termijn.

De meeste beleggers kiezen om hun edelmetaal in niet-toegewezen rekeningen bezit, omdat er geen verzekering of die kosten op hen, en er is de flexibiliteit van de mogelijkheid om over te dragen aan een toegewezen rekening simpelweg door het betalen van kleine fabricage vergoedingen moet de belegger dit nodig achten.

toegewezen accounts

Rekeningen van toegewezen goud waardoor een belegger om gouden munten en bars te kopen van een edelmetaal brokerage die in een depot of bank zal overdragen of verzend het edelmetaal rekening te houden met een individu. Toegewezen accounts betrekken eigendom van specifieke goud en de eigenaar heeft titel op de individuele munten of bars. Due diligence moet worden gedaan op toegewezen goud rekening providers en de geschiedenis, veiligheid, credit rating en de netto waarde van de aanbieder is van vitaal belang.

Twee gerespecteerde providers zijn Bullion Vault en Gold Money. Ze bieden toegewezen accounts waar goud direct kan worden gekocht of verkocht. Elke gouden staaf wordt gecontroleerd en verantwoord en het wordt beschouwd als een veilige manier om te bezitten edelmetaal.

Digital goud valuta of e-gold

Digital gouden munt (DGC) – ‘goldgrammes’ of ‘e-goud’ – zijn ook steeds populairder. Er zijn geen specifieke financiële regels voor DGC providers, zodat ze opereren onder zelfregulering. DGC providers zijn niet de banken en dus niet hoeven te voldoen aan de bank regelgeving, en er wordt gevreesd dat er gewetenloze ondernemers die actief zijn in deze opkomende sector.

Digitale goud wordt voornamelijk gebruikt door klanten om goud te kopen voor het opslaan of als een investering en / of als elektronisch geld onder de gebruikers.

Investeren in papier goud

Een andere benadering is om te investeren in bedrijven die ofwel mijn goud of het verkennen van nieuwe goud – deposito’s. Sommige bedrijven zijn beide mijnwerkers en ontdekkingsreizigers.

Als je gaat om te investeren in mijnbouwbedrijven, is het een goed idee om uw investering tussen verschillende bedrijven te diversifiëren. Investeren in een mijnwerker is risicovoller dan het investeren in goud zelf.

U kunt ook beleggen in goud via financiële producten, zoals opties, futures en de spread betting.

Met al deze producten, je wedden op de toekomstige bewegingen in de goudprijs. U niet de eigenaar geen goud, en je hoeft niet het recht om het bezit van een goud te nemen.

Al deze producten geven u de mogelijkheid om ‘leverage’ van uw investering. Met andere woorden, u kunt lenen om de grootte van uw inzet te verhogen. Dat zal uw winst verhogen als de goudprijs gaat in de goede richting, maar het kan ook het verhogen van uw verliezen als het mis gaat. Je kon uiteindelijk verliezen van al uw oorspronkelijke investering, of mogelijk een hoger bedrag dan de oorspronkelijke investering.

Goud exchange-traded funds (ETF’s)

Dit zijn fondsen die de prijs van goud te volgen. Twee van de meest populaire zijn de streetTRACKS Gold Shares (NYSE: GLD) en in Londen, ETF Securities ‘Gold Bullion Securities (LSE: GBS). Ze kunnen worden gekocht via effectenmakelaars.Er is normaal gesproken een jaarlijkse administratiekosten van tussen de 0,4% en 0,5%.

Succesvol beleggen is over de diversificatie en het beheer van risico’s. Het is zinvol om een deel van uw vermogen te Beleggen in goud.