Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners – aandelen ing – futures aex

Beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex en vanavond hartelijke welkom bij ons online stond met zijn armen gaan dat zij hen overleggen. Naast mij zitten Sybren brouwer en ben Steinbach en wij gaan uitbaten over de nieuwe fase Opel de kentering op de financiële markten. En daar moet u als belegger zouden wij toch denken bij zijn en ik hoop van hoek van het profiteren.

Je kunt ook tijdens dit event in de Webinar live vragen aan ons te stellen en dat uiteraard aan de heren naast mij stellen, in het tabblad onderin beeld.

Stel uw vraag en daar kunt u dus.
Die vraag stellen ik zal dus doorspelen, even kort maakt nieuwe fase aan waarin het om even over had. kunnen dalen bij een kenmerk van hoek nou in de eerste kenmerkt is wat mij betreft een herstel van wereldwijde economische groei. in de tweede helft van 2013 doorlopende 2014 ja en duidelijk tweede kenmerk is dat de stimulerende maatregelen van de extreem stimulerende maatregelen van centrale banken die we in de afgelopen jaren.

hebben gezien en dan vooral de Amerikaanse dank defect ja dat hij op een gegeven moment wel teneinde gaan naar gaan komen dus een. jongen met andere woorden dat ze deed mee in de markt en veren op. Op het eigen kunnen moeten gaan naar moeten gaan doen komt er dan niet zeggen. Bij tegen de kook risico genomen beleggingsmogelijkheden.

hoe lang de wever ja ik zeg mijn handen en bij het begin beginnen even terugblikken nadat ze eerste helft van het jaar 2013.

in de eerste helft was macro economisch gezien in de een zwakke eerste helft van het van het jaar. eigenlijk de meeste regio’s en als we merken dat staat te kijken daar werden begin van dit jaar de belastingen valt. en daar had je ook al met een voorraadcyclus die datzelfde tegenzat en dat heeft een goeie dat ze wat beperkt in Europa het in heel zwak. consumentenvertrouwen op dit moment dat was al een oprisping van Europees schuldencrisis.
de vier de problemen in een cyclus en als je dan kijkt naar de opkomende markten toch politie wilde de sterke groeiers. daar zag je zo ja al naar gelang de regio zag je verschillende problemen.
beide bij de grondstoffenproducenten zo’n plezier die je Rusland ze die. hadden het moeilijk met de met een zwak grondstofprijzen de andere landen zoals bijvoorbeeld de China had zo zijn eigen problemen en Kim Tae Yung van kredietverlening. en dat heeft allemaal de goeie toch een beetje gedrukt in die eerste helft van het jaar.

Nou is naar de marter uit de toon Nokia ik best wel een wisselend beeld. Dat begon heel erg heel erg sterk de echte een hele mooie start van het er van het jaar gezien eigenlijk een wereldwijd protest aandelenmarkten. dat ging door het zo’n beetje tot de tweede helft van mij heen toen.

zag je echt een nl toch om daar de kentering een duidelijke correctie maar je ziet nog steeds wel behoorlijk grote verschillen tussen de regio’s. In Amerika is ondanks de collectie die daar ook heeft plaatsgevonden top nog steeds sprake van een ja het stijging nu toe op jaarbasis van zo’n 10 procent in Europa en zitten we beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex. Daar net zo’n beetje kleine plus kleine meer dan kan ik weet nog niet welke markten kijken. En opkomende markten die die ben het ook allemaal mee en er zijn echter ook een heel erg achter gebleven op als je naar de aandelenmarkten kijken en die zitten dus duidelijk in de min voor zoveel voor wat betreft het hele jaar tot nu toe. En dat zal nog heel even bij jou meer terugkomen. Bij de Makro ontwikkelingen als hij weer vooruit kijken zeg maar wat hoe zie jij dan?
In de tweede helft van het jaar vanaf nu eigenlijk daar werd meteen voor de tweede helft leek er voorzien wij eigenlijk in de andere regio’s gezien de ECB goeie doel schoon.

En dat geldt bijvoorbeeld voor de deur voor Europa waar als je kijkt naar het ondernemersvertrouwen de inkoopmanagersindex en te zien die op de grafiek keren in de indruk onderzoek onder lijdt. En in Europa gezinde die index verbeteren zei het hij zit nog onder de
vijftig maar het de verslechtering wordt er wordt minder. In andere regio’s waarom niet een beetje om maar als je dan bijvoorbeeld naar de verenigde staten kijkt en daar is de. Arbeidsmarkt redelijk aan aan het herstellen de komen elke maand zo trok ongeveer zo’n 200.000 ze de banen bij. De werkloosheid daalt niet hard genoeg in de ogen van de Amerikaanse centrale bank nog. Daarnaast is de sprake OPTA waarom op de Amerikaanse huizenmarkt van een opvallend herstel. De huizenmarkt dat was vorige week het begin van de nacht van de crisis en is fors gedaald dat aantal en de in aanbouw genomen woningen. En we zien sinds 2011 2012 zien we dat die markt zich aan het herstellen is. Daarom zo belangrijk omdat niet alleen dat rechtstreeks economisch goed betekent. Maar er zitten ook nog wel wat complementair activiteiten aan vast. Aan woninginrichting en denk er ook aan hypotheken denken aan de kant gezet kringen en dat levert op zichzelf de tour ook allemaal weer werkgelegenheid op en extra werkgelegenheid betekent extra inkomens. En dat ze de prins zal de Amerikaanse groei wat ons betreft de redemptoristen hebben. Temeer omdat hij eigenlijk niet
belastingverhogingen waar het straks over had. Die hebben natuurlijk wil ik wel gedaan

 

Amerikaanse consumenten die zijn toch redelijk veerkracht van gebleven een derde regio Japan. Daar is voor het eind vorig jaar een nieuwe men is. presentator getreden, en die heeft het beleid worden omgegooid stimulerend de zogenoemde gouverneur van de Japanse centrale bank de aangeklede die heeft een nou bepaald experimenteel. En fors nooit eerder reed in gang gezet daarvan verwachten we in de tweede helft van 2004 toen van 2013. Zeg maar de eerste effecten en dan tot slot de opkomende de landen waarvan ik straks zijn eerste helft van. Het jaar toch een beetje zwak nou weer zien toch in de meeste opkomende landen. Dat de inflatie aan het afnemen is dat betekent. Dat de druk op de koopkracht wat minder is en dat gevolgd bij hen transitie en de overgang in de meeste van die landen. Waar een zeker koopkrachtige middenklasse aan het ontstaan is geeft dat onvoldoende die impulsen aan de particulieren. Consumptie ik heb het hele leven een wandelen tijdens fase hier toch wel enigszins op aansluit termijn meer dan een verplicht deel op. Ons eigen continent deze naar Europa een Duitsland. In vergelijk met Nederland dat is heel veel beter hoe komt dat Duitsland doet het goed in de eerste plaats omdat het shirt beschikt over. Twee sectoren de automobielsector beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex de kapel goederen deze sector. Waar internationaal vooral in opkomende landen heel veel vraag naar is. Dus daar hebben ze wel een beetje voordeel in Nederland heeft nogal wat ze toeleverende bedrijven aan die beide sectoren die profiteren daar ook wel van. Maar Nederland heeft toch een aantal specifieke probleem met het licht voor een deel op de huizenmarkt huizenprijzen zijn behoorlijk fors gedaald in de. Nederland hypotheekschulden zijn in Nederland zullen behoorlijke. Dat is de rentes ook de goeie van Nederland daarnaast hebben we natuurlijk ja een beetje de val van onze het succes zou ik willen zeggen om speciale stelsels een mooi stelsel. Maar betekenen dat er weinig vrije besparingen bij banken komen die gaan allemaal in de vorm van contractuele.

besparingen pensioenfondsen die dan weer in het buitenland beleggen dus het Nederlandse banken ook moeten zich dure beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex fundum moeten dus duur geld aantrekken op dit herstel de kapitaalmarkt er nog lang niet dat belemmert de kredietverlening. Daarin zit ook het verschil zien dat het ook best wel geen verkeerd in de markten als je naar Duitsland en Nederland tijd. Duitse de Dax index is dat eigenlijk alweer open oproep koor niveaus. Natuurlijk ook wel iets gecorrigeerd maar een statief heeft gewoon heel erg goed gedaan.

Nederlands AEX index die blijft dat heeft me wel behoorlijk achter en dat heeft. jaar voor een niet onbelangrijk deel ook al te maken met een daar misschien wel verschil winnen innovatiekracht tussen de Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. Vooral ook een aantal ja Duits bedrijfsleven in zeg maar die midden categorie die gewoon heel erg succesvol er zijn in daarin ook op in opkomende markten dat is het verschil met vorig jaar goede vraag kan zijn van Nederlandse dancescene Duitsland. In al met al die hebben het st een positieve blik op de tweede helft en maar ben al een half jaar geleden dachten. Vervanger aan te kunnen gaan vallen gaat dan toch ook al die snelheid ja en ik denk dat we wat dat betreft een aantal leuke dingen is gebeurd. Die zeer positieve hebben gewerkt inderdaad de systeemcrisis is goeddeels de afgewezen. Het Griekse probleem is niet helemaal weg maar is wel beheersbaar. Zelfde geldt eigenlijk weer min of meer voor Portugal en in Ierland. De schaatsen banken zijn in feite geleerd dat doet ze het probleem Cyprus is toch betrekkelijk snel onschadelijk gemaakt en de jaar onlangs is het zo dat ze dat Europa dat Europese het missen van financiën. een op training overeenstemming hebben weten te bereiken of het afwikkelen van banken. Faillissement en daarmee is een bankenunie in Europa toch wel heel veel dichterbij bijgekomen onze het stopteken dat doet de tuin eigenlijk van debat. Ja, dit is het er niet mee eens het is de eerste keer dan denk ik voor zover dat de structurele hervorming van de van Europa het betreft. En maar daar zie je dat de stress weg is en dat zie je in deze grafiek aan de rente op staatsleningen van probleemlanden ten opzichte van Duitsland. En de die die rente die was in de een tot een enorme hoogte gestegen. En daarna is de Europese centrale bank gekomen met een aantal beleidsmaatregelen vooral geldinjecties in het bankwezen daarna heeft ze en het Mario Draghi ze betalen voor de gesproken dat Europese talen banken euro zou redden en dat dat genoeg zou zijn en dat heeft er enorm bijgedragen aan een hele forse daling van de drukken.

De stress is wat dat betreft de uit de markt en dat komt eigenlijk omdat maar het draaide een vangnet onder de markt heeft mogelijk heeft gemaakt maar toch eigenlijk al gespeculeerd. Nieuwe injectie zal toch niet hoe zit dat precies nou ja een probleem brengen en dat schetst ik beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex net al voor Nederland en dat is toch een met misschien wel een wat meer het Europees probleem is dat de. kredietverlening vooral aan het been midden en kleinbedrijf toch heel moeilijk. Een van de grond komt en ik denk dat daarom de Europese centrale bank. de rook stevig over nadenkt of de niet nieuwe geld injecties er zouden moeten komen vanmorgen een komt Europese centrale bank het beleidsbepalende. Bij elkaar en dan zul je ongetwijfeld wel van gedachten wisselen misschien dat we dat wat dat betreft morgen meer weten maart dat is waar gaat dit over. In mij keek denkend dat ze de beurs zoals dat nu al wordt gesproken en zij het loopt rijden van vijf jaar voor niet veel reacties. Vind ik aan de lange kant ik kan me niet voorstellen dat het zo lang duurt voordat de Europese economie herstelt wat moet het niet wegneemt dat die dat Europese banken nog steeds wel winnen. herkapitaliseren spoor we zitten dus je ziet wel dat en dat doet en dat is natuurlijk deels de oorzaak van het feit dat dat de bank al terughoudend zijn in het afgeven van de van leningen.

Dat ze nog steeds bezig zijn met het versterken van ja wat dan wat dan heet kapstokken kapitaal ratio ze eigenlijk gewoon de balansen aan het raam klanten sterk zijn en dat is een proces ja wat er ook echt nog wel even gaat duren voordat dat voor de opnames.

Afgerond prijsvraag toch maar even de ruimte in  Portugal die helpt en steeds verderop wat ze precies de oorzaak en wat zijn de consequenties bij Portugal is natuurlijk een land wat ze wat in grote problemen heeft gezeten natuurlijk het is een land vergelijkbaar met Griekenland door de zwakke economische structuur een daar wordt je dus ook een wat hogere rente bij maar het is wel zo dat de fiets te zien is die roken boord teruglopen wat nu heel recent speelt is dat ze dat willen de regeringscrisis in een protocol en in jaar onder die omstanders en twee ministers opgestapt j onder die omstandigheden is het heel logisch dat is beleggers een afkeer beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex krijgen van een dergelijk land en dat daardoor de koersen dalen en de rente oploopt maar dat is natuurlijk dat is de dat zijn natuurlijk hobbels die je blijft krijgen hebben we hebben net over zeg maar uit het koploper van dan de systeemcrisis in de mond bende van een systeemcrisis gehad ik denk inderdaad op dat zoals men dat werd uitgelegd dat dat tot dat het opsporen van heel groot deel waar is maar dat betekent niet dat je dat dat er vanaf nu niks meer gebeurd en markten blijven er nog steeds heel erg schrikachtig een in dit soort situaties en dat zie je dus ook vandaag weer jaar een beetje politieke crisis en een korte gewoon rente loopt op een site ook beste of voor sfeer optie open op de aandelenmarkten als van het land zijn eigen eiland Hawaï doen langzaamaan erkende toch weer omhoog en toch zijn de keten die eigenlijk alleen maar hoe en via de media dat Nederland toch nog wel eens en wil bezuinigen hoe nu hoeken dat tegenover kaart zetten jaar reken ik kijken in eerste instantie is het is het duidelijk dat daarbij overheidsfinanciën uit de rails zijn gelopen dat daar wat aan moet gebeuren dus in die zin moet er op moet er bezuinigd worden om op termijn wil ik even dicht op die overheidsbegrotingen de te krijgen en maar klagen de kamer ontstaat er toch een consensus bij onder aanvoering van Ronald internationaal monetair fonds maar het Nederlands elftal plan bureau heeft daarop zijn de zijn partijtje meer in blazen als je tijdens een behoorde diepe recessie al te veel gaat bezuinigen dat je eigenlijk water waar de achter de wagen spannen en dat in feite de economie snel ik vind omdat het kort verkleind worden en dat gaat in procenten van de economie gaat het tekort is gewoon omhoog nou wat ze dat heeft er dus toe geleid al dat ook de Europese unie commissie hij heeft gezegd verhaal misschien moeten in sommige landen moet het tempo van beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex bezuinigingen een tandje minder er moet ook duidelijk worden maar tandje minder en tegelijkertijd moet er veel worden hervormd beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex de markten moeten we weer te gaan werken zodat er meer groeipotentie konden met de economie weer gaat groeien want dan kun je ook wat makkelijker bezuinigen dat zien in deze grafiek bijvoorbeeld ook in 2013 meer liggen in mei de verenigde staten de bezuinigingen nog behoorlijk hoog er maar in 2014 heren die al een stuk lager en ook in Europa zien we dat het september of van bezuinigingen worden afneemt en dat deden zij mee te maken dat in ieder geval ook mogelijkheden voor moeten blijven en dan kijkersvraag en Frankrijk bezuinigd nauwelijks en achter meng de kernmerken gaan meemaken en dat dat een probleem gaat worden nou ik denk dat dat soort in Frankrijk niet zozeer een probleem er zal worden vanwege het altijd niet bezuinigen de praktijk moeten kopers eindigde hij heeft daarover afspraken over gemaakt met van voorden kleur de commissaris van roep eurocommissaris ollie rehn ze moeten gewoon meedoen dus in die zin ze meedoen Frankrijk heeft wel twee jaar extra respijt gekregen maar die twee jaar moeten ze wel goed gebruiken de markt een te hervormen want daar schort het in de in Frankrijk gaan Frankrijk begint een beetje land geworden enne bats in feite nog minder sterk groeit dan Nederland en daad staan hoe ze komen dan daarmee in de buurt van de zuid Europese landen en dat is denk ik een groot gevaar voor Frankrijk dat is ook de reden dus dat Europese commissie heeft gezegd vanaf doet een tandje minder maar wel dat geld goed gebruiken daarvan komen er ook al een beetje achter in termen van moet je maar je nog meer innovativiteit en dat soort en dat soort zaken als je naar schatting ruim uit Franse bedrijfsleven kijken je vergelijkt dat want net ook al er even over met het Duitse bedrijfsleven ja dat is daar wel een heel van heel groot verschil succes van de Duitse auto industrie bijvoorbeeld in opkomende markten ja dat zat de kennisgroep beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex contrast met de hoeder onder andere met de problemen en van de van zijn van de Franse auto industrie de stad zijn ook toch wel heel belangrijke elementen wie er nu net zelf ooit agenten mee met de bezuinigingen ten opzichte van de yen de groei zeg maar dat een stuk natuur overheid dim en ook het beleid van de centrale bank er staat een maand tijd zijn dit ter discussie bijvoorbeeld dat van de flat hoe zit dat precies nou ja de verliezer van heeft eigenlijk sinds 2009 een aantal stimuleringsprogramma’s een gekend en uitgevoerd we hebben op dit moment pompt de verliezer 85 miljard dollar per maand in de economie te pompen door of je gaat cicero op te kopen maar op het moment dat de economie de weer groeit de en min of meer normale doen is dan moet je dit soort excessieve programma’s natuurlijk gaan afbouwen ja en ben bernanke de voorzitter van de verliezers die heeft op 22 mei voor het eerst gezegd de verjaagde komt dus een keer een eind aan en daar zijn de markten nog op van geschrokken want de markten die vinden dat ook eigenlijk wel lekker om in de luwte te zitten om aan het infuus de tippeligaen als het ware en dat is dus toch wel een beetje als een schok over de markt daar vervolgens en door allerlei het vet officials die hebben wat bezweren de formule is gesproken over haar japon allemaal wel mee het duurt nog wel enige tijd voordat ze dat is afgebouwd en dat is natuurlijk ook zo valt als die 85 miljard en 14 miljard gaat dan wordt er nog steeds 40 miljard elke maand in de economie gepompt totdat het doel is blijft er sprake van een stimulerend beleid en wij verwachten eigenlijk dat dat er nergens in de loop van 2014 zal zijn dat het Wilders en dan moet er wel eens een keer om gebruikt gaan worden maar dan ben je sowieso weer in de Heerlens en verder in de tijd in Eindhoven en Amsterdam nou daar verschillende van de verwachtingen over het hangt een beetje vanaf want het is zo dat die obligaties die defect heeft gekocht vertelde ze die lopen nog bepaald moment af en dan wordt afgelost na een lichte precies aan dat af op schema zitten maar voor hoe lang dat dan precies duurt bla geleidelijk aan en ik denk dat dat een beetje het achterliggende doel is van de verliezen een communicatiestrategie en daarbij de markten weten waar ze op kunnen rekenen dat is voor markten prettig want dat de lijst van toegestane mensen wat er gaat veranderen maar het begin heeft wel geleid trots op onrust ja en onzekerheid en daarbij ook in ons beleggers blijven ja ja maar hoe zit het dan eindelijk de evenaring de Europese norm voor beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex Europese centrale bank ze heeft er in ieder geval niet zoveel ach beleid gevoerd met het opkopen van obligaties en ik denk dat zij heeft waarom korte termijn ook niet zullen stoppen met een accommoderend over het voetlicht van ruim het beleid omdat Europese economie nog wat zwakker is dan Amerikaanse sprookjes kijkers vraag 2010 9 uitgesproken over naar van Utah oorlog maar nu gaat het met hem gaat het eventuele maatregelen nemen en dan heeft dat gevolgen vooraan onder anderen topcommandanten de valuta van opkomen land ja maar dat heeft er ook gehad toen de Amerikanen daar weer begonnen en grote sommen geld in de economie pompen. dat geldt dat zoekt natuurlijk zeer dicht na het hoogste rendement dat was heel vaak in de opkomende landen en in 2009 inderdaad beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex ze heeft de Braziliaanse minister van financiën Guido mantega die heeft toen alles gezichten zijn twitter worden bemand van die voor die tijd van die landen ging omhoog en dat betekent dat ze moeilijker kunnen concurreren op de wereldmarkt als de Amerikanen dat blijft gaan terug te draaien dan zal je dus op de omgekeerde zin ook vloeit het geld weer uit die opkomende landen in de richting van de van de verenigde staten en dan zullen de wisselkoers van de munt een van die je van die landen die zullen wat gedaan dan zie je nu al een beetje begin van de en dat is voor hun natuurlijk erg prettig netto overhoudt aan kijkers gaan gokken blijft er wel bestaan dat is een goede vraag beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex ik heb ik denk dat als die vraag bij anderhalf jaar gelegenheid gesteld dan had ik krijg ik weer een klein jaar opgezegd ik denk dat op dit moment de kans heel klein is dat hij niet meer zal blijven bestaan dus ik denk dat hij zou blijven de kans is wel een stuk groter kantoor in ieder geval helft aan de winkel welke en vragen die gesteld worden en kunnen ze ook vragen stellen kan wel maar alleen zo zeggen gebruik van het apparaat zie onderaan bengelt stel uw vraag en dan hem stuk een doorstart zoals op deze en ik ben nu of ze misschien wel de vet heeft de Ieren schok beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex veroorzaakt door de rente te verhogen terug in de tijd kreeg hij niet meer dat was in de jaren negentig samen piraten kost kan de as kan dat misschien weer gebeuren het jaar als tot opzegging 94 dus dat is ook al wel weer een behoor tijdje er wordt even terug maar een bekijk alles kan met name achter dat toch niet zo niet zo heel erg waarschijnlijk ik denk dat we meer waar grote verschillen zijn allereerst heeft ook de vetste geleerd van de acties uit te trekken uit het verleden heeft denk ik met name geleerd voor wat betreft de communicatiestrategie dus wat je nu al ziet gebeuren is dat er al na de eerste lijsttrekker voor vooraankondigingen worden er worden gedaan van naald daar houden we rekening mee dat kan op een gegeven moment kan er wel is een langzame afbouw gaan naar de plaatsing van de twee waren de douane beleid dus markt te krijgen jaar veel meer de gelegenheid om daarbij op inspelen en zich daarop aan te passen ik denk dat dat een de belangrijke verschil is entree maakt verschil is denk ik ook wel dat het inflatierisico waarom dat dat op dit moment ook niet zo heel erg hoog is omdat het bij grondstofkosten cryptisch scheiden blijven dus nog steeds behoorlijk wat we serveren zeg maar weer in de arbeidsuren arbeid gezegd zijn dat soort we dat soort zaken de kans dat die inflatie in Europa is heel erg uit de hand gaat lopen die is ook wat minder groot dat betekent dat de vet ook daardoor ja wat minder scherp met renteverhogingen zal zo moeten gaan aanpakken zo moet gaan komen is toch ben ik al aangaf dat toch zoals wij dat ik niet goed inschatten echt een heel geleidelijk proces worden maar wel een paar jaar overheen gaat boeken dus inderdaad wat heeft dat er was toen en nu gaat het geleidelijk herstelt gezegd daarbij dient u in te loggen ja beslissende punten nog maar even wel afwachten maar stel dat dat nou zo is hoe in spelen daarop in de hoek kijken daar tegenaan nou ja we zijn eigenlijk twee dingen hij ja en dat heeft dan weer een beetje mensen die nieuwe fase te maken we waren met daarop alle waarom wordt er nu gesproken over de zomer kan komen voor de exit stad gisteren dus het als bouwer van die je van die vrijgelaten nou dat is eigenlijk beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex omdat het gewoon beter gaat en met name in Amerika gaat het op hoeveel veel onderdelen beter bed heeft dat ik zat met uitgeven 4 dus dat is een belangrijke factor om mee te nemen in onze in ons beleggingsbeleid onderliggend gaat het een stuk beter in Nederland zien we dat nog niet zo heel erg duidelijk maar als je wereldwijd sterk kijk dan is dat dan is dat wel zo wat we wel mee hebben genomen is dat door de advocaten over die ja het afval van die van die verruiming dat daardoor de onzekerheid op de markt wil wel een behoorlijk is toegenomen in de afgelopen weken hebt ook best wel behoorlijke correcties het programma gaat aandelenmarkten heb het ook gezien dat het de rente door Eindhoven Oss in de rede kort en proberen redelijke omhoog zijn naar zijn geschoten dus daar hebben we wel een beetje rekening mee gehouden hoe we blijven zoals dat dan heet gepositioneerd voor mij voor risico en volgens mij hebben we een je ziet Wendy je weet je nog meer positie de uitdager heeft en dus we blijven is een knappe overwogen in de watten wat meer risicovolle beleggingscategorieën Heerewaarden bijvoorbeeld wel enkele weken geleden het als ik een stage in aandelen iets terug gebracht met name om rekening te houden met de toenemende onzekerheid in de markt te en ik heb zitten en ANP dat is niet zo maar kijk maar wat betekent dat kwam naar voren NAC symptoom zijn van de positionering zuid maakt naar eigen zeggen de twee belangrijke dingen daarbij is dat wij hebben nog steeds overwogen zijn aandelen net als een belangrijke en bij de verdachte risico nog steeds er nog steeds aan moeten denken dat de fundamentele uitgangspositie voor bedrijven en daarmee voor aandelen dat die gunstig zijn wat je ziet is dat de economie weer aantrekt beginnend in Amerika was een belangrijke wat je tegelijkertijd ziet is dat de grondstofkosten en de arbeidskosten en nog steeds op relatief lage niveaus blijven marges reactief oog kunnen misschien zelfs nog wel wat wel wat stijgen en dat in combinatie met een aantrekkende economie betekent dat de winstvooruitzichten voor bedrijven zeker op de middellange termijn gewoon eigenlijk hartstikke als je gunstig zijn waardering voor aandelen is nog steeds bereid is te bescheiden zeker als je het vergelijkt met zeg maar de andere beleggingscategorieën bijvoorbeeld op je kaartjes dus wij blijven ondanks het feit dat we ook iets afgebouwd hebben bedrijven overwegen overwogen aan deze maand als de eerste denk ik belangrijker kon algemene conclusie werd voor wat betreft onze positionering en helder dan binnen die aandelen precies gepositioneerd zijn daar komen zo nog even op toen we op terug en de twee belangrijke conclusie is dat we voor wat betreft obligaties om de mogen blijven ja vooral omdat we daar toch ja en steeds toe naar de toenemende rente disco en zien we verwachten niet dat de rente keihard omhoog gaat lopen maar het ligt wel voor de hand dat langzamerhand stap voor stap die rente weer wat terug gaat keren naar tussen haastigs normale niveaus ja ja en dat betekent dus voor obligaties dat dan de koers omlaag gaan het nog wel even onderbroken om een garantie beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex is voor kort ingaan overal hangen dat is eigenlijk als je naar ons positionering kijken zijn dat de twee belangrijkste posities en daarbinnen reageren natuurlijk we maken nog steeds onderscheid tussen bepaalde categorieën binnen obligate debatten Katrien binnen aandelen maar dat zijn wel de grote blokken die uiteindelijk in zeg maar Uruguay de prestatie van je portefeuille ja en die ook een groot verschil maken of toch maar en had ook gewoon gesproken toch overal Katie van de parochie gaat size laag ja aandelen hoe zit dat precies hoe stapte woensdag op gang gekomen nadat dat we dat dit bleek zo the Sun wordt al terug tot we wachten op een rij wachten heel veel korter werken omdat natuurlijk in de afgelopen jaar ja de omstandigheden voor met name obligatiebeleggers heel erg gunstig zijn geweest deels omdat ze een raar eigenlijk geholpen werden door het medicijn op de markt zoals dat kon spelen met ben een ander busje het tweetal veel geld na die obligatiemarkt we zien gaan ook omdat de risico’s en onzekerheden heel erg ver heel erg hoog waren en waar nu al gesproken is het is een bord is Beveren om gaat keren met andere woorden dat die hele grote stormen die richting de obligatiemarkt gegaan zijn dat hij op een gegeven moment weer terug gaan naar andere beleggingscategorieën en aandelen zou dan de meest voor de rest voor de hand liggende zijn nou ik denk dat je dat aan klein beetje het de red het gezien maar nog maar een heel beperkt maar tennis naar de grafiek tijd en je ziet de rente met die van vaak niet over hebben dan zijn die dus wel wat opgelopen maar die zijn nog lang niet op zeg maar ja de niveaus van het van 2008 of tussen aanhalingstekens normale niveaus beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex en dat geldt zeker voor de deur Duitsland Frankrijk Finland staat het umc heel zware zeg maar de vluchthavens er ontstond beleggers zijn volgens vlucht ja in obligaties tijdens de crisis is gekomen dat nu ook mondjesmaat score verder uit ja en tot slot verwachtingen we verwachten dat we de rente nog wat verder zal uitval oplopen Germaine en dat zal in de verenigde staten aan het eind van het jaar de zoon van drie en half procent van de aandelen van volgend jaar van Driel procent zijn in 2014 en staat nu de op twee na half procent ongeveer een seconde of al behoorlijk wat bij in een decreet dat er meer in Europa meer Duitsland zus anders in de richting van de twee konden 6 procent aan ten opzichte van de huidige trabzon zijn inkomen achthoek ja en we verwachten dan ook dat dit bleek dat die grotere locatie nog wel voor een deel gaat plaatsvinden en dat is ook na een heel belangrijke reden om onbewogen op je gaat ze zijn al voor organen te zijn kijk eens vragen en later in en wat zijn de verwachtingen van aan de ander land en de aanzien van de Amerikaanse dollar ja en kijk als je als je die je die gefixeerd de NMBS mijn woorden met van de Duitse de rente gaat naar IJmuiden twee commissarissen en de Amerikaan snelle 3 0 van de teek dat dat hij het renteverschil tussen een de flat staat en Duitsland oploopt dat betekent dus dat de Amerikaanse dollar en trackrecord van te krijgen over het kon niet op we hebben en onder wie kinderen onder die omstandigheden verwachten wij dat de dollar wat sterker zal worden en zit nu op pakweg in 30 van de euro neemt alle dertig en hij gaat naar de in twintig aan het eind van dit jaar naar onze in onze verwachtingen en daarin te zien aan het eind van 2014 ik heb even een de kersverse die die hebben eigenlijk al beantwoord nu bij deze en distillaten tegengaan ypsilon toch blijven daar wat betreft die obligaties daaronder valt dus maar niet aan denken tuinen andere visie op de oude stad nou dat is met name omdat we denken dat dat kunnen mensen gewoon nog steeds heel erg goed zijn die hij belt dat de groei in en met name de economische groei gewoon aan het terras verbeteren is je hebt dat voor het eerst gezien in daarin in Amerika of je ziet dat eigenlijk al praat vinden in die in Amerika Europa loopt maar ook nog op een lopen er zitten nog wel wat achter maar verwacht wel dat dat dat dat gaat komen en de zij denken en dat is algemeenheid klimaatverandering op dit moment gewoon heel erg gunstig en zijn nu had ik net ook agovv de winstvooruitzichten voor bedrijven deze die zijn ook helemaal niet slecht omdat weliswaar de rente wat gaat stijgen in de komende er in de komende jaren sponsors als band uit elkaar valt dat is dat is wat we verwachten ons over het algemeen is dat niet goed voor bedrijven dat is vaak ook niet goed voor aandelen maar omdat dat het gepaard gaat in dit geval met een redelijk wat ons betreft effectief de lage inflatie zo je nog steeds een behoorlijk goede winsten de stijgingen zien ja dat gekoppeld aan namen die risico’s die die écht nog steeds heel aantrekkelijk zijn maakt het bedrijf uit algemene aandelenklimaat rebel wel aantrekkelijk ofschoon natuurlijk de beweeglijkheid in de markt en dat hebben met name de afgelopen ja wat is dat vijf zes weken wel gezien de beweeglijkheid in de markt is wel toegenomen dus het risico spoor het risico op correctie stuurse door die aard dat is wel het grote waarom dan dat dat aan begin van het jaar was nog iemand die en vragen ze naar verwachting een van jullie en veel kijkers vragen namelijk en hoe aan die allemaal ten aanzien van de inflatie kijkt staat ja ik had mijn voorstel is een hele goeie vraag omdat er nogal wat vlees is natuurlijk ten aanzien van inflatie als je kijkt naar het beleid van de van centrale banken van de Amerikaanse centrale bank van de Japanse centrale bank voor Europese centrale banken eurozone en in Engeland ja dan wordt het toch heel veel geld in de economie gepompt en puur normaal gesproken zou zeggen als de hoeveelheid goederen niet gelijk op meestijgt met de hoeveelheid geld dan gaan de prijzen van die goederen omhoog op zichzelf een hele logische gedachte m nou ik heb net al gezegd van een deel van het geld zijn weg vindt naar opkomende beide landen en dan zie je dus meer in de vorm van dis koersveranderingen daarnaast is het zo dat hij niet echt bang zijn voor het super sterk oplopen van de inflatie omdat de economie eigenlijk nog heel veel toffer caps beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex tijd kent de kan moet nog heel veel goeie plaatsvinden zonder dat de inflatie gaat oplopen na de komende paar jaar hoef je dus helemaal niet bang te zijn voor en voor inflatie sterker nog een als de centrale banken met beleid wat ze nu vervoerder niet zouden voeren Menzo eigenlijk de angst voor deflatie tussen dalen van prijzen zo veel groter moeten zijn dan de angst voor inflatie goed een eigen grondstoffen niet in orde komen we zullen straks Sanoma worden en wat minder kan je ook spreken maar ons verwachting is ook dat die grondstoffen jaap op relatief lage niveaus blijven en misschien zelfs een nog wel wat rood kunnen dalen heel stuk wel een belangrijke component in het heden inflatie verhaal doet dat ook speelpleintje om het is zeker niet zo negatief zijn ook niet zo kan dat zomaar geld terug hoe ik haar in een reactie weten samen met je mee moeten stoppen alle met een druk op de Faeröer betekent dat deze hoor even praktische maakt kleine maken de en die ligt na de spreiding jaar eigenlijk relatief de eenvoudige we hebben er geen hele grote bert zonder stroom het motief euro actieve posities we zijn nu overwogen opkomende markten nog steeds omdat we nog steeds denken dat daar ja de groei superieur is aan die en in zeg maar de hun de ontwikkelde markten hebben dat wel bij de centen pot toch spitsen op Europa namen als je wat wilt kijken dat de easyjet heel erg kan profiteren van de van aantrekken van die je wereld waar je groeit zowel in Amerika als ook in Japan won namelijk de als je daar natuurlijk gates ligt de dichte deur beide en bovendien is er is aanzienlijk en markt die bij die eerder een importeur is van die grondstoffen dan een exporteur veel van die andere opkomende markten die zijn toch wel heel afhankelijk van de grondstof beweging als je bijvoorbeeld naar een stand kijkt veel impact van de olieprijzen maar wordt ook in Brazilië en afhankelijkheid van de olieprijs maar ook van de agrarische grondstoffen nou voor beiden zijn we niet heel erg er heel erg positief dus dat betekent ook dat of dat er ook een belangrijke reden dat veel recentere procedure teruggekocht van hoof voor positie na een neutrale positie in Brazilië zie je of gesproken wel dat inflatie wat aan de tour de toenemende is en dat en rente ook echt wat de kospi ferenc ons die bestedingen dus daar heb je weer heb je gewoon wat er met wat meer problemen te maken maar das dus wel een belangrijke we zijn er zes positieve op opkomende markten maar wel meer geconcentreerd op door de operatie uit en dan is het echte huis kijken Europa de Europese vssf maar de redacteuren de afweging om mensen wakker beginnen daar zijn we onderwogen maar wel wat minder dan naar dan voorheen omdat hij iets van dat geld vanuit opkomende markten terug gebracht hebben naar kopen waarom zijn onderwogen en eigenlijk omdat gewone lopen wat achter loopt in termen van economisch herstel zeker ten opzichte van de verenigde staten en ook ja omdat in Europa toch de risico’s nog steeds wel wat groter zijn en je ziet het er op een dag als vandaag weer de hoeft maar iets te gebeuren en de markten we worden weer of verplegers worden toch heel erg zenuwachtig dat niemand het wil invoeren en veel het gaat om een deel van het kort geding staat een van hen de meest staten en Japan zijn allebei neutrale jawel voor denk ik veel verschillende weer opschroefden reden de Amerikaanse heeft heel erg positief op kop reed mee met de kans krijgen zich te dragen binnen Amerika zijn er ook nog steeds persstop positief op met name die bedrijven die sinds ik heel erg gericht hebben op de lokale evenmin dus je dus ook meer misschien wel wat ze de wat kleinere bedrijven in Amerika want die profiteren gewoon van het economisch herstel hij die hebben ook niet zoveel last van het feit dat die dollar straks misschien wat sterker gaat terug van polen maar per saldo omdat ook in Amerika de waardering hoog opgelopen schade Zuidlaren en neutraal Japan zijn er ook neutraal heel lang onderbroken geweest omdat de fundamenten gewoon niet heel erg goed vinden in Japan smart vinden wij het nog steeds niet maar met het extreem verruimende beleid van houten centrale banken en de fiscale stimuleringsmaatregelen wat ben het ook al eventjes over sprak daar zie je gewoon dat dat er toch wel wat beweging komt in je knie en ook in de Japanse markt en daarom zijn er begin dit jaar nadat Alexis gaan ook voor Japan het is een beetje een idee in te leven in een andere opzet marine en de regionale spreiding ja de sector voorkeuren dan wordt het ook om de invoer zeg maar door de nieuwe fase hard aangekomen de hele tijd over hebben jawel een beetje of we misschien wel iets meer dan een beetje nerveus misschien wel heel erg en we richten ons gewoon opgroeien ja en we richten ons dus ook voor betreft de sector en sterke visie dichter ons ook op groei en dat is de belangrijkste reden om de twee zitten tomtom de sectoren die tape en industrie waar we allebei overwogen zijn op dit moment industrie waarop alle overwogen intake zijn we vrij recent naar daarna overwoog gaan om die daar meer dan gemiddeld geld en toe te brengen omdat we denken dat dat ze vals door zijn dieren die van de goede kunnen profiteren het zijn ook bovendien de sectoren die ja toch wel heel erg gericht zijn op innovatie het verbeteren van productiviteit van efficiency dat soort dat soort zaken en het is als winnaar dit is echte keuzes ook een sector die aansluiten op ontsteking maken van dit kwartaal deur uit de om Bailly 2 in het nieuwe winkelen ja mevrouw straks ook nog wat meer over overal vertellen maar dat past wat dat betreft jaap bos aldus heel erg goed in het plaatje laat sector die we overwogen hebben is formatie ook heel erg innovatief dat is belangrijk maar ja per saldo toch wel een defensieve sector dus wat dat betreft een ja defensieve element in onze in een sport waar en juist die t ende en de industrie die hebben niet de luwte nodig van het hele ruime monetaire beleid die kunnen dus zonder die hij glimlacht ze op eigen kracht kunnen ze heel goed te presteren ja je ziet dus ook en dat is debat in de afgelopen tijd hebben zeg maar heel veel aan beide bedrijven het goed gedaan die een hoog dividend uitkeerde en omdat beleggers op zoek waren naar hij hield en dat was op de obligatiemarkt hoe moeilijk te vinden dus als alternatief ik ging een aantal van die beleggers in de aandelenmarkten gingen namelijk dat met name kijken naar hele veilige aandelen die wel relatief groot hoog dividend uitkeren beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex daarvan verwachten wel dat dat een beetje gaat draaien dus weer raden wel aan om in dat soort segmenten jaar gewoon langs man tot winsten nemen en dan niet meer ja die sectoren zoals bijvoorbeeld it’er en industrie op te gaan zoeken m ben ik wil straks met youzhny ovingstraat overgebleven genkse katten gelegen grondstoffen de oren ontroerend onroerend goed te bekijken maar ik wil graag tussen doordat de Duitse auto industrie die wet van het album ik wil even in het wegennet de tweede grote speler is passion gent aandeel is nu fors gekelderd keert het tij binnenkort nog denken jullie voor focus ook op de show maar we zullen ons toch niet meer in de eerste heel erg aan innovatie moeten doen ik wil als je kijkt naar het treffen met het kabinet ook heao via twitter en de Duitse automobielbouw oké niet zijn echte stuk verder produceren ook tegen lagere kosten en ja dat is onze tuinen keert misschien niet zo is snelheidsmetingen het is aan metro met aandelen in sommige momenten druk heeft ook als altijd met waardering te maken en dan doen is het opgeven het verleidelijk om te denken van het aandeel is inderdaad zo ook gekelderd en die waardering is nu zo aantrekkelijk geworden muziek is het nu niet tijd om instappen beiden willen overal mijn toch ook vaak wel een fundamenteel het signaal daarbij vinden en dat is op dit moment te breiden een bedrijf als passion best wel lastig omdat het om dat te zien dus ik zou ondanks het feit dat het ook verschijnt op de kooplijst ja ton al wel voorzichtig blijven men dan informatie over beleggingscategorieën grondstoffen onroerend goed jawel voor grondstoffen geworden misschien in mindere mate voor door het goed geld wel dat het past bij die nieuwe fase in die nieuwe fase wordt onder meer oog kenmerkt zich door een stijging van de rente hebben het al over gehad en onroerend goed is natuurlijk bij uitstek een de sector die gevoelig is voor de rente stijgt naar een stijging of een subtiele zijn beoogd algemeen de kust kijk naar de fundamenten voor de voor het goed dan zijn die zijn personeel goed maar daar zitten ze met de stelling aan vast aan te komen en de sponzen reden geweest om het goed de terug te brengen voor omwonenden naar Neutral belang en als je dan nog kijk naar verschillende de tussen de regio’s de kopie eerder dat de situatie in Europa toch het zwakste is gebracht eigenlijk ook geen men geen verbazing wekken we hebben Azië is er neutraal Nb in de verenigde staten waar de waardering op zichzelf ook nog volle redelijk aantrekkelijk is daar hebben we nog overwoog een belang in de indoor concours beeld komt wordt wakker het zilver ging naar de pool is er het Amphion ontroerend simulator helft via en als we kijken naar en een grondstof voor een dan een zouden de plannen voor het complex en er kan toekomen en andere grondstoffen wie we zijn eigenlijk ook nog meer gebaat we hebben een sterk economisch goed maar wij verwachten wel een verbetering van het van het de macro economische beeld in de wereld de groei zal niet zo sterk zijn tenminste niet in de meeste de regio stad grondstoffen daarna heel veel het profijt van trekken nou daar komt dan nog bij dat er een behoorlijke opkomst erg vinden in alle mij mind staal he dus we hebben die de grondstoffen hebben natuurlijk ook al weinig aan de ga ook is toch niet de veilige haven gebleken ik werd altijd terug voor het afgeladen afgespiegeld tussen wereld in dat ook niets om in te stappen zegt Marc Belgen op dit moment niet en al die het is geregistreerd de erg stabiel en dus ik denk het ad voor onroerend goed te benutten halen positie testing bij deze dat is het ook de positie die wel spannend te houden kijk de vraag wat denk je van investeren in cyclische fondsen als Arsenal en niet alle en moet ik dat niet doen of zal ik juist even wachten nou ik zo misschien in zijn algemeenheid mogelijk heel even wachten beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex er zijn dus best wel wat wel wat wel wat uitzonderingen zijn nog wel wat aantrekkelijker aan de Indiër sectoren te vinden ja maar wij denken dat het voor die 8 die cités sectoren waar het om in dit geval over hebben dat het Thais algemeenheid nog relatief vroeg voor is en dat sluit een beetje aan op het op het verhaal waar we met overal de met twee tot ieder tot de grondstoffen ja op moment dat de grondstoffen prijzen ja zich niet echt positief ontwikkelen en wat om te blijven dan wordt het voor dat soort bedrijven die heel erg juist daarop gericht zijn blijft gewoon heel lastig en dat wel een beetje wat je wat je wat je nu ziet je hebt een enorm langdurige Reagan stolboenov gehad er ook nieuwe deels door grote infrastructuurprojecten in China en dat soort we dat soort zaken maar dat is nu gewoon een beetje wat aan dat we aan het afbouwen en dus ik zou daar nog wat aan iets wat terughoudend in zijn is het in mijn hoofd gezien dat is om vervolgens wordt ook gesteld league is het nu behalve dan een goed instapmoment aan nou ja dat denk ik dus wel hij eindigde manier natuurlijk moet je niet moet je nooit de vandaag onder procent van maar je voor je geld in één keer in de aandelenmarkt stoppen maar wij denken wel dat op punt zeg maar minded op lange termijn perspectief dat op dit moment de kansen afgezet tegen het risico voor aandelenbeleggers gewoon heel erg gunstig zijn en dat heeft er van alles te maken met daar waar we het al over gehad hebben het feit dat we het kunnen mensen vrij gunstig zijn de waarderingen vijf punten zijn en met name ook dat de waarderingen ten opzichte van andere beleggingscategorieën ja dat die gewoon heel aantrekkelijke en Johan tracks zijn omdat het in die andere beleggingscategorieën heel lastig gaat worden om daar überhaupt te plunderen positieve reëel rendement gaan realiseren in de komende tijd en daarnaast is het natuurlijk zo dat ze de naam de Europese schuldencrisis maar ook twijfel over de sterke economische groei in de wereld toch een tijdlang als een donkere wolk over die aandelenmarkt ver gelegen na we zien dat op beide vlakken dat die donkere wolken wat beginnen op de te kleine dat de zonder doorheen komt wat zit er op dit moment dat hele korte termijn fluctuaties als gevolg gezegd maar van ons wat onzekerheid over het Amerikaans model blijft maken op de wat langere termijn dan gaat de zon weer schijnen op de aandelenmarkt is onzin en de volgende vragen daarnaast staat er een beetje op Ameland bewegen deze vraag hij is als volgt soms hoor je dat er nog zeker tien jaar geduurd voordat weg is deel van deze crisis hersteld zijn want anders weer een klein beetje sommige doorheen chloor en denk ik maar hoe kijken jullie daar tegenaan is tis bekijken heeft het kennelijk dat ze het boek de grote recessie van een rondleiding sponsor van de handel op gewezen directeur in die tijd werd berekend werd dat het om over tien jaar zal duren inderdaad voordat je weer op het welvaartsniveau wensen kwartje er zou hebben gehad als er geen crisis was geweest was in die zin meer kan ik daar nog wel weer aansluiten dus maar één kant van de zaak natuurlijk he economische groei welvaart is natuurlijk van belang ook voor de aandelenmarkt maar daarnaast engine die zij werden ook al is waardering natuurlijk ook een belangrijke maatstaf een kan dus best zijn dat tussendoor de aandelenmarkten een paar jaar heel goed boek nou ja ik weet ook niet dat we zijn altijd bezig dus bij zijn zomer 2007 2008 de eigenlijke in deze crisis terecht gekomen dus je hebt het toch al wel voor vijf zes jaar nou ja de crisis in meer of mindere je maten en ook vandaar daaruit langzamerhand het herstel ALN dus ook al zou je het ook een herstelperiode van tien jaar hebben nou ja en dan ben je waarschijnlijk al over twee zussen wijnen de dader snel zijn haar rechterborst uur kwekerijen volgens vragen en gaat over de opkomende markten waar voeren mijden India China en Rusland zeg maar de bric landen en nu worden vaak genoemd Thailand Filippijnen in om een schip zeker kansen in deze landen wel werd zijn toevallig zijn het allemaal landen inleven in Azië interesse in ieder geval positief ponsoen zullen onze favoriete regio voor wat betreft de opkomende de opkomende landen dus ik denk jaar daar liggen maar daar liggen zeker kansen het is wel zo dat jaar het is heel moeilijk om bedrijven die daar actief zijn om die heel nadrukkelijk te volgen dus adviseerde wel vaak komt om te kijken of er een fund manager is die ter plekke onder de situatie goed in ogenschouw heeft in meer om in een dergelijk fund ook wat meer gespreid te gaan beleggen maar Azië is wel onze favoriete markt maar zeker ook zuid oost Azië het aantal van die markten die die net de net genoemd worden alleen het is een daad wel zo’n beetje je moet daar wel heel scherp bovenop zitten want beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex daten gebeurt stuk ook in dat soort landen van alles op politiek gebied en dat kan ook vaak een heel grote invloed hebben op de aandelenmarkten daar dus allereerst inderdaad heel lastig om daar worden op individuele aandelen te beleggen eigenlijk voor de meeste particuliere belegger sparen om mogelijk dus je zult dat of toch mee via fondsen doen en ten tweede jaren zet er dan ook wel heel scherp bovenop komt dat kan heel hard gaan beide kanten op en nog een vraag over de opkomende markten dan ben ik een vermogen al voordat ze daar kon hij niet en hij werkt dus nog even deze manier en wanneer de positief zijn dan voorheen we zijn daarin bijval positief over de opkomende markten waarom zijn er dan zo’n negatief over de schulden van deze landen uiteindelijk moet toch moet de kwaliteit toenemen kan me niet voorstellen dat het een hele goede weg zijn over de schulden van die landen omdat die landen over het algemeen heel weinig schulden hebben in ieder geval geen overheidsschulden en voor zover het de Aziatische een land dat betreft heeft particuliere sector ook niets overmatig veel schulden zijn landen die of het algemeen juist heel veel spijt de stembus ik weet dat je door staatsobligaties in handen hebt doom dan zijn we daarom bang spel wat voorzichtiger op geworden maar dat was met name omdat ze vinden dat dat dat dat de prijzen daar gewoon naar de stal best wel hoog zijn geworden dus met antwoorden zijn scholen de renteniveaus maar dat kans dat de renteniveaus daar wereld voor me open gaan oplopen dat hij toch wel behoorlijk groot zijn jaar met name ook met dit aanbod einde van de van de monetaire verruiming in de file staan de kopman van de prijswinnaar malaga die wil je kunt u lezers beleggingssector beleggen maar goed even nieuwe manier ja het was mijn het wel even aanstipte het stel online die twee delen ja nou ja we hebben wel sprake ook kunnen hier ook gehad over nog meer thematische jan insteek en dat er proberen we ook met zekere regelmaat het te doen kijken naar wat middellange termijn uptrend en over dit kwartaal naar voren hebben gebracht is inderdaad het thema van de online wie trailer dat is niet het was niet een nieuw verschijnsel een en dan zonder opende haar deuren al zo’n het twintig jaar geleden dat is bijna niet kunnen voortzetten maar het is het is helder we hebben toen vrij korte naar enorme een hausse in dat soort heen dat gedaan hebben gehad en de echte bol.com bewonder je die toen ontstond aardig natuurlijk echt helemaal in elkaar geklapt maar wat je nu ziet is dat je echter in de fase terecht komt waar daar waren waar het gewoon een serieus onderdeel van het dagelijks leven gaat worden en dat dat ze meer krijgen allemaal zijn allemaal mee bezig maar je ziet dat dus ook als je kijkt naar de taal economische cijfers inmiddels wordt EUR zo’n 1.000 miljard niet door per jaar worden om de lat online omgezet de staat zijn de vier grote steden bedragen rafa opvallend genoeg is deze Europa de grootste online de markt hoe komt dat ja zweet je hebt dat je moet je zeggen ik denk dat het een deels te maken heeft met bij zo een wat we willen des te hoger pc penetratiegraad in een open bus ook voor mensen die en al de raad zijn doel computer maar net zeg maar en wat je ook wel een open ziet is dat de verschillen best wel groot zijn en een aantal grote blokken met name het verenigd koninkrijk en Duitsland en dat zijn landen die heel erg voorop lopen en die ook echt 11 ver voorop loopt ten opzichte van de ven staten wat ook in het zand is wordt dat China de penetratiegraad incident is het percentage online uit verkoop in China dat dat al net zo hoog of zelfs nooit hoger is dan in Twente staat op de stad zijn 8 ja want het is erg interessant beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex ontwikkelingen en ja en ook al wel Boeing business in die zin ook dat het nu ook een serieuze schaalgrootte gaat er gaat regeren dus wij denken dat dat dat zich doorzet dat dat dus ook Japanse ook wel kansen bieden voor bedrijven die daar vanuit verschillende aspecten mee bezig zijn en dat ik kan me voorstellen dat het een soort sneeuwbaleffect is dat er steeds meer mensen van meegenieten zeg maar de eigen merken jaar Rennes en dat vind ik ook wel een soort van ruiten wel plaatsen dat is ook dat is ook duidelijk dat we werken de keerzijde aan wat je wel ziet is dat werk ja natuurlijk bij de online retailers de zelfbenoemde net en dan zon waren al maanden die bezig op het ook de bijstand in het zand de bedrijven in dat opzicht die heeft ook dat PayPal betaal je sieren systeem alwaar ze ja was ook echt veel geld er geld mee verdienen dus in die hoek ook natuurlijk een beetje in de hoek van de intake wat ik me aan om de vergrijzing en de directeuren moeten van citeren met zijn allen ja en wat je ook wel zitten is er is een grote verschijnt vriendin en valt heeft onroerend goed hoe van te gaan er meer traditionele winkelcentra en zit nu zie je grote verschuiving richting ja meer investeringen in om opslagruimtes in Wernhout zussen dat soort de dat soort zuid oost is een sterk stellen dat het tijdens de winkelier een single dreigt te verdwijnen nou dat is denk ik tussen sterk veel te sterk overmand door daar zal altijd ruimte blijven voor werd voor de te bevorderen voor de echt specialistische chemicaliën en zijn en in klanten zullen ook altijd bij winkels blijven gaan maar wel de Eu zoals met een ander intentie en met de intentie om kijken wat we willen wat er is en ook de we hebben altijd de macht is en het dan misschien laat de online de aanschaf van dus deze wilt een beetje de combinatie moeten gaan naar gaan opbouwen om het jaar winstgevend de tribune te kunnen exporteren en wat moet er nog een belangrijke categorieën het hele verhaal is dat zijn dat zijn de supers degene die uiteindelijk die goede want dat is natuurlijk weer ja ook een totaal andere zelf voor ging zelf naar de winkel de man huis en nu bestel je en moet iemand anders dat dus bij jou thuis brengen of opleiding bij distributiepunten afleveren na een bedrijf als FedEx in Amerika aan dat zijn natuurlijk weer wel bedrijven die daar heel erg van profiteren volgende week moet er één been in zien deze nu een best of beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex niet iedereen moet mee want je zult altijd een écht specialistische ook wat kleinere de kleine winkeltjes je oude waar mensen daartoe willen blijven beiden komen zijn bepaalde categorieën een ware tukkers stukken een stuk lastiger is op school je nu ook al heel lang samen hand ja ook wat meer inzetbaar de bij tot de dagelijkse aankopen en zeer is hier te zien het wel toenemen 9 maar niet iedereen hoeft euro nee maar ik denk het wel dat als je kijkt naar daarbij zitten de kans dat de kansen te popelen om en nabij de grotere spelers 9 want je moet wel een bepaalde infrastructuur opbouwen om krijgt succesvol te kunnen zijn wat zijn er toch een beetje de namiddag eigenlijk alles winnen ja alle genoemd het ja ik denk dat als je op de kleinere de spelers praat fini hebben dan waarschijnlijk wel een gok gematigd van het roc exhibit die tijd maar die zullen dan toch meer moeten zoeken naar de combinatie en van online m een fysiek aanwezig zijn baantje wordt denk dat je gelijk hebt liggen je dat zij als mensen naar de winkel gaan en ze gaan alleen maar kijken en voor ons komen zit online dan is dat voor de winkelier natuurlijk de dood van een voor de winkelier die het niets die combinatie heeft is dat er is dat de doorslag tenzij die dienst dus dames speciaals heeft bad een ergens online te kijken en te kijken en die winkels eigenlijk ook nog steeds dus het is absoluut niet zo dat we dat tegen het einde van de traditionele retailers maar er is al sprake van het ganse omslag en wij denken recht op had dat dat soort voetbal nog doorgaat ja wie de meeste tijd van haar tijd te kijken en zien na de Beierse merk het eind van het samen naar mensen er nog een vraag doorkomt stelling die nog ik ben jij nog even vragen ja god zoals meer zou een zaal vol de helikopter vison raar op deze nieuwe fase kunnen leggen wat is dan voor jullie de bakker belangrijkste conclusie die je nu dat kan stellen de afwijzing van de belangrijkste conclusie dat ik heb dat ik sterk verrast ben de door de veerkracht van de van de Amerikaanse economie heel de en jaar geleden dat was eigenlijk de consensus dat er op Amerika onder een trend zouden blijven groeien en dat het toch allemaal van opkomende landen moet komen op alle snelwegen bijgekomen en maar ik denk dat dat voor de Amerikaanse de eigen de Mey de ja daar gaat het dan gaat het rechte stuk beter dan iedereen had verwacht voor een aantal gezinnen weet jij kan alvast een voorbijrijdende aan te pakken toch de laatste vraag mij behoorlijk aan het groeien ik wil maken van een laag niveau en pompen moment dat je dat je heel ander mens en je doet je armoede dan bij nog steeds beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex kan waarschijnlijk maar dan heb je wel een goeie van de honderd procent klaar dat is ook de reden dat er in Afrika op dit moment aan de renner van Garmin spelers niet het hele verhaal daarnaast is het zo dat ze de een aantal landen waar van de belangrijkste denk ik zie naar is in ormi investeringen pleegt in Azië en Afrika met als doel grondstoffen veilig gerechtvaardigd de te stellen dus ja ik denk dat de groei in Afrika de Cu zeer wel aanwezig is en misschien ook nog wel een tijdje doorzetter tussenkomst verder te vragen en of dat betekent dat Afrika pol de regio wordt interessant is voor beleggers dat is een lagere oké maar goed ik voor de allereerste keer de conclusie die je en die werd er over een jaar of vier nieuwe fase en jij zegt vooral hij beleggen voor beginners, aandelen ing,  futures aex als enige het staven die aan de aspiraties entzinger als belegger naar markten kijken dat het dat het in omar is om een beide en een brede blik te hebben en dat je daardoor soms dan wel vast kunnen worden want als je op dit moment zeg maar als een Nederlandse ja als inwoner van Nederland en alles leest wat er gebeurt en dat er aan de hand is met economieën en dan word je daar niet vrolijk van en dat ze nu ook een korte termijn ook nog steeds niet gaan worden maar dat betekent dus niet per se dat je als belegger geen kans heeft want je kunt als belegger veel werder en veel breder kijken dan alleen maar onze eigen het kleine Nederland je moet ermee heen kijkt men daar dus ook kan te zien en denk dat dat heel belangrijk is om daar doorheen te kunnen kijken en dan een jaar in die nieuwe fase hoe ondanks mensen die hier nog steeds heerst meer kans op die markten te zoeken ja de nieuwe fase