diamanten ring

Diamanten ringen, een tijdloos natuurproduct dat mensen blijft fascineren waaraan een eeuwenoud ambacht is verbonden.
Maar er is ook een keerzijde die jarenlang gesymboliseerd werd door de bloed diamanten.

Bedrijven, ngo’s en overheden wisten die conflict diamantenhandel succesvol terug te dringen met een historisch akkoord in 2003.
Dankzij dit Kimberley akkoord is de sector al duurzamer. Maar met name bij de winning van de ruwe diamanten door minder professionele partijen is er winst te behalen als het gaat om mens en milieu.
Net als in veel andere sectoren zijn er verdere verbeteringen mogelijk. Waar staat de bank in een sector van uiterste en welke rol heeft de bank op zich genomen voor duurzame verbetering van de sector?

ABN AMRO is al meer dan honderd jaar actief in de financiering van de diamantsector.
Ja de reactie die je krijgt op een moment dat je aangeeft dat je bij de diamantsector betrokken bent.
Is uiteraard de referentie aan de de film blood diamants.

Als je kijkt binnen de keten waar liggen pijn punten, enerzijds bij de winning van de ruwe diamanten ring.
met name voor de kleinschalige ondernemingen. En wat meer op een ambachtelijke manier wordt gewonnen dan is er met name op het gebied van veiligheid in de arbeid, de werkomstandigheden.
Als je verder in de keet gaat kijken dan is met name op het vlak van de manufacturing is waar uiteindelijk de diamant geslepen word totdat iemand zoals de consument die kent.
Soms word de vraag ook aan ons als bank gesteld waarom ben je actief in de sector waar er issuus zijn op een system ability hier vlak dat is soms een dilemma en we gaan heel graag de dialoog met onze klanten aan, waarom?
Omdat je daardoor in staat bent om de zaak veel beter te beïnvloeden omdat je daar over het algemeen veel meer mee kunt bereiken dan dat je terugtrekt uit een bepaalde sector.

Mijn naam is Benno Leeser ik ben directeur en eigenaar van Gassan Diamonds.
Mijn grootvader heeft in dit gebouw het vak geleerd als diamand snijder.
’42 gevlucht naar Zwitserland en in ’45 teruggekeerd en toen het huidige Gassan begonnen.
En ja hoe brengen we system ability onder de aandacht van onze klanten
We hebben afgelopen jaar hebben wij een guide uitgebracht dus de stenen bol diamond jewelry guide.
En dat is een klein boekwerk waarin we aangeven waar liggen mogelijkerwijs pijnpunten binnen de sector. Zij kunnen daarin ook heel duidelijk een
belangrijke rol vervullen om juist ook binnen hun keten invloed uit te oefenen om verder te verbeteren.
Voor ons is duurzaamheid een steeds belangrijker geworden wij hebben niet voor niets op onze facturen geschreven dat wij nooit bloed diamanten ring verkopen.
Het zelfde is dat wij er trots op zijn dat wij met fair trade goud werken waarbij er geen kinderarbeid plaatsvindt waarbij het allemaal op een correcte manier gebeurt.
Het is in ieder geval een sector die behoorlijk in beweging is waarvan we ook zien dat er steeds meer en de verdere professionalisering zich voltrekt

We vinden wel dat er nog mogelijkheden zijn op het gebied van transparency om zaken verder te verbeteren.