Elk product dat wordt aangeboden door Plus500 is een contract for difference ook wel CFD. Dit betekend dat het producten zijn met een hefboom eraan gekoppeld.

Met een hefboom kan u uw handelingssterkte aanzienlijk verhogen. Hiermee wordt namelijk aan u als belegger meer vermogen verstrekt dan u daadwerkelijk op uw beleggersrekening heeft. Dit wordt ook wel handelen met margin genoemd. Hierdoor kan u dus grotere posities aannemen dan er mogelijk is met het vermogen van uw rekening. U moet ook rekening houden met de grotere risico’s die het met zich meebrengt, want het mes snijdt in deze wel aan twee kanten. Het is ook zeer belangrijk te onthouden dat u meer kan verliezen dan uw inleg alleen.

Normaal wordt de term hefboom gebruikt wanneer er kleine veranderingen in de prijs van een onderliggende asset worden bewerkstelligt. Met CFD’s wordt er een grotere hefboom toegepast op de onderliggende waarde.

Een hefboom van 10 of 1:10 betekend dat wanneer de prijs van de onderliggende asset een verandering heeft van 1%, de CFD een stijging zal ondervinden van 10%. Wanneer u dit met bedragen doet is het volgende voorbeeld van toepassing. Wanneer u op de rekening € 10 heeft staan en u werkt met een hefboom van 1:100 kan u voor € 1.000 aan instrumenten aankopen.

Binnen het handelsplatform van Plus500 onder de link “details” kan u als klant zien welke hefboom wordt gehanteerd voor de desbetreffende CFD. De hefboom kan u als belegger beïnvloeden door beveiligingen in te bouwen binnen uw handelsrekening.

Een voorbeeld hiervan vind u hieronder. Stelt u zich voor dat u een hefboom heeft van 1:10. U koopt 5 assets van bijvoorbeeld ING met een totale waarde van € 200. Op dit moment moet u op de rekening hebben staan een bedrag van € 20. Wanneer u onverhoopt € 200 euro op de rekening heeft staan dan zal uw hefboom in dit voorbeeld 1:1 zijn. En wanneer u € 100 op de rekening heeft staan zal uw hefboom 1:2 zijn.