Rijk worden met Crypto’s

Wil je rijk worden door te beleggen in crypto’s?

Dat kan zeer gemakkelijk en efficiënt. Cryptocurrency is niet onbekend en het beleggen wordt al jaren gedaan. Het is belangrijk dat je veel research doet van tevoren zodat je goed weet waar je aan toe bent. Zelfs wanneer je geen vooronderzoek doet, is het prima mogelijk om grote coins te kopen en te wachten tot de markt opleeft. Het is wel een optie met meer risico, omdat de kans aanwezig is dat over een aantal jaar de huidige cryptocurrencies niet meer terugzien. Daarom kan je het beste veel kennis hebben van de markt op dit moment en een goed doordachte keuze maken.

Meer tips nodig bezoek dan deze link

Cryptocurrency bestaat uit twee woorden. Crypto staat voor cryptografie, wat versleuteling betekent, en de exacte betekenis van ‘currency’ is munteenheid. Als je deze twee woorden achter elkaar zet, krijg je ‘cryptocurrency’, wat in het Nederlands cryptografiegeld betekent. Geld wat versleuteld is noemen we ook wel digitaal geld.  Vaak heb je bij betalingen tussen twee partijen een derde partij. Deze derde partij is een centrale eenheid, zoals bijvoorbeeld een bank. Deze tussenpartij regelt en controleert de betaling van de ene naar de andere partij. Bij cryptocurrency is geen sprake van een tussenpartij. De overdracht van geld is dus niet controleerbaar maar gaat digitaal direct van de een naar de ander. Bovendien betaal je geen transactiekosten die je wel zou moeten betalen bij de tussenkomst van een bank. Dit scheelt je kosten. Zeker wanneer je internationaal erg actief bent, is zal dit je veel geld kunnen besparen.

De markt in crypto’s bestaat nog niet heel lang en zal langzamerhand steeds populairder worden. Nog niet veel mensen hebben geld in deze markt geïnvesteerd en nog maar relatief weinig mensen zijn er echt bekend mee. Maar ongetwijfeld gaat het gebeuren dat beleggen in crypto’s aantrekkelijker zal worden. Op dat moment volgen steeds meer mensen en kan het een enorm voordeel zijn als je nu al op de hoogte bent en gaat onderzoeken wat bij jou het beste past. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van crypto’s en de cryptocurrency. Kies daarom voor projecten waar jij je zeker over voelt en waarvan je de ontwikkelingen goed kunt blijven volgen. Ook is het eenvoudig en goedkoop om cryptomunten in te kopen. Veel cryptomunten hebben nu een hele lage prijs waardoor je er veel van kunt inkopen. Daarbij is de kans aanzienlijk groot dat de waarde van de munten erg zal stijgen waardoor het mogelijk is om veel winst te maken. Het kan zelfs voorkomen dat er koersstijgingen zijn van honderd procent per dag.

Met een goed en verzorgd portfolio, heb je een duidelijk overzicht van de cryptocurrencies waarin je zou willen investeren. Neem van tevoren goed te tijd om hierover na te denken. Er zijn verschillende opties in het inrichten van je portfolio en op internet is hier veel over te vinden.

meer bitcoin nieuws?

Geen van de cryptocurrencies kunnen jou de garantie geven dat je altijd winst hebt of dat je nooit risico’s hebt. Geen zorgen, je kan namelijk wel de kans op winst groter maken waarbij je het risico zal verkleinen. Zo kun je in het proces van het kiezen van de cryptocurrencies heel bewust worden van de juiste keuze, omdat je in stappen alles kunt vergelijken en tijd hebt om een goede beslissing te maken.

Welke crypto munt moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er talloze cryptomunten op de markt. De bekendste is Bitcoin, maar er zijn nog veel meer soorten munten. Wanneer je van tevoren onderzoek gaat doen naar de verschillende munten, kun je ook ‘scamcoins’ tegenkomen. Deze scamcoins zijn munten die op lange termijn niet interessant zijn en op korte termijn door een groep omhoog worden getrokken en vervolgens in een snel tempo ook weer verkocht worden. Hierdoor is de munt waardeloos. Echter, wanneer je je goed inleest en de ontwikkelingen bijhoudt, weet je welke munten de moeite waard zijn om in te investeren.

Meer tips nodig bezoek dan deze link

Hoe kan je crypto munten kopen?

De meeste munten zijn te koop via crypto ‘exchanges’. Dit zijn handelsplatformen voor crypto munten. Het is belangrijk eerst een ‘wallet’ te hebben. Deze kun je downloaden op de website waar je de munt kunt kopen. Wanneer het gelukt is om deze te installeren, kun je de coins daar naartoe verzenden.

Koers verandert constant

De koers verandert snel en deze afwisseling kan spannend zijn wanneer je hebt geïnvesteerd in een munt. Zo kan het voorkomen dat koers plotseling in elkaar zakt. Schiet dan niet in de paniekmodus. Er zijn mensen die dan gaan verkopen, omdat ze bang zijn voor veel verlies. Dat is erg jammer, want na een paar dagen herstelt de koers zich vaak weer en is de winst vaak hoger dan daarvoor. Uiteindelijk zou je dus veel beter af zijn als je nog even had gewacht met verkopen.

Lange termijn visie

Bij cryptocurrency gaat het om lange termijn. Als je genoeg geduld kunt opbrengen zul je merken dat na jaren de coins veel winst hebben opgeleverd. Dit is met name het geval wanneer je laag inkoopt. Kies een munt die op den duur naar verwachting je veel zal brengen. Een lange termijn visie is dus essentieel bij cryptocurrency. Cryptocurrency heeft veel potentie. Het is gemakkelijk en het kan je op lange termijn veel opleveren. Daarnaast gaat het erg snel. Binnen hele korte tijd, in zelfs een of enkele seconden, kun je geld naar iemand anders overmaken. Het maakt daarbij niet uit of diegene naast je woont of zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Bovendien betaal je geen transactiekosten.

Een uitkomst voor bedrijven

Meer tips nodig bezoek dan deze link

Zeker bedrijven betalen nu vaak veel transactiekosten, ongeveer 1,25%. Ook moet je daarbij rekenen op bankkosten en krijg je op de bank op dit moment nog geen rente. Met cryptocurrency ben je af van de hoge transactiekosten en kun je eenvoudig en snel investeren en op lange termijn veel geld verdienen.

Begonnen in 2017?

Veel Nederlandse crypto-handelaars zijn begonnen met cryptocurrency in het laatste kwartaal van het jaar 2017. De laatste maand van 2017 was erg gunstig voor crypto-handelaars. De digitale munt Bitcoin steeg aanzienlijk en daardoor kregen andere digitale munten ook een boost. Hierdoor steeg het aantal mensen dat investeert in crypto munten. Het aantal mensen is meer dan verdubbelt ten opzichte van twee jaar terug.

Verschillende soorten investeerders

Er zijn verschillende investeerders te onderscheiden volgens experts. Je hebt de langetermijninvesteerders, de daghandelaren en de dollar-cost averaging investeerders.  De langetermijninvesteerders, de naam zegt het al, investeren in de lange termijn. Deze mensen kopen de munten in en kijken er volgens voor een langere periode niet meer. Vaak blijkt dat ze na jaren veel winst hebben gemaakt. De daghandelaren hebben een andere strategie. Zij hebben enorm goede kennis van zaken en proberen optimaal te profiteren van de koersveranderingen. Je koopt in als de koers laag is en je verkoopt als de koers hoog is. De dollar-corst averaging investeerders kopen voor een vast bedrag een vaste munt binnen een bepaalde tijd. Zo kan je bijvoorbeeld besluiten om elke maand voor dertig euro aan munten in te kopen. Zo koop je op termijn voor een gemiddelde prijs, de ene keer is het wat hoger en de andere keer wat lager.

Strategie is belangrijk

Het handelen in crypto’s is en blijft voornamelijk gokken. Niemand kan voorspellen hoeveel een munt waard wordt en of deze op lange termijn er nog steeds zal zijn. Er zijn meer dan duizend verschillende soorten cryptomunten en dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid te zijn.
Doe kennis op en verdiep je in de basisprincipes van de blockchain-techniek. Als je geen of weinig kennis hebt van blockchain, hoe het werkt en wat het doel is, dan wordt het lastig om een inschatting te maken of een project zal slagen of niet. Daarom is het belangrijk om de onderliggende technologie van het handelen in crypto’s te begrijpen.

Start je eigen onderzoek en stel kritische vragen voordat je een beslissing neemt. Zo kan het helpen om vragen te onderzoeken waarvan de antwoorden je meer duidelijkheid zullen verschaffen over de cryptomunt. Bijvoorbeeld,
is er een whitepaper? Zo ja, is het alleen maar een mooi marketingpraatje? Wees dan op de hoede. Ook kun je je afvragen wie de oprichters zijn, wie er deel uitmaken van het ontwikkelaars team en of er partners en adviseurs zijn met voldoende ervaring. Daarnaast kan het helpen om te kijken naar welk bedrag het project al heeft opgehaald en wat er met het geld is gedaan. Door bovendien te kijken naar de haalbaarheid van het project, kan je een betere inschatting maken van de kans van slagen. Tot slot kan je kijken naar de toegevoegde waarde van het project.

Ontwikkel een eigen visie. Niets is belangrijker dan een eigen mening te ontwikkelen. Het geloof in een bepaald project is persoonlijk en handelaren hebben zo hun eigen voorkeur als het gaat om een project. Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst dus geloof in je eigen project.

Alles over crypto`s leren en tips ontvangen bezoek dan deze link

Lees hier meer over de bitcoinbijbel