tostrams cursus beleggen

Tostrams – Cursus Beleggen Overzicht

Goedendag dit is Royce Tostrams.

Het is vandaag maandag 11 januari en in deze video een update van de technische conditie van de aex naar aanleiding van de recente turbulentie. Deze video duurt ongeveer drie minuten.
We kijken naar de aex aan de hand van twee grafieken eerst de lange termijn om te zien wat daar zichtbaar is.
En als we goed kijken naar de lange termijn dan is duidelijk dat de opwaartse trend die begon op 195 punten in 2009 nog steeds intact is.
Dit is die opwaardse trendlijn als we een lijn trekken onder alle koersbodems.
Dus we kunnen concluderen aan de hand van de hogere bodems er zijn er nu zes gevormd, dat er op grotere correcties nog steeds word bijgekocht.

Hier een bodem op 366 en hier de bodem van het afgelopen jaar op 401,87.Wat negatief is in deze grafiek is dat we een aantal lagere toppen zien, eerder topper 510,506
gevolgd door een nog lagere top op 474 die lage toppen geven verkoopdruk aan.
Dus 2 tegenstrijdige signalen een positieve lange termijn trend maar op middellange termijn een aantal lagere toppen die verkoopdruk aangeeft.
Wat zegt nu het plaatje als we naar de hele korte termijn kijken en dat doen we aan de hand van de aex in combinatie met de rsi.
Waarom de rsi, dat is dan de onderste helft van de grafiek de rsi meet objectief of er sprake is van een extreme situatie zoals bijvoorbeeld in augustus vorig jaar.
Toen is de aex naar 401 punten terug gezakt met de rsi onder de 30 en we hebben eenzelfde situatie nu weer.
In september heeft de rsi opnieuw een bodem gevormd, nu rond de 30, in augustus onder de 30. En die situatie met een paar hogere rsi bodems lijkt zich ook nu af te tekenen.
We hebben in medio december een rsi gevormd onder de 30 en nu een rsi rond de dertig net als toen in september. Die lagere bodem die we hier zien op nu 410 en een beetje wordt dus gevolgd,
begeleid door een hogere bodem op de rsi. De markt is dus duidelijk aan het bodemen dat zegt althans de rsi. De markt is dus uitverkocht er is te veel verkocht in te korte tijd.
De combinatie van de belangrijke trend lijn in de aex op lange termijn, dat is dus deze grafiek.
En die combinatie die samenhangt met een rsi die wijst op bodemvorming geeft aan dat de nederlandse beurs rijp is voor een herstel.
Het is nog niet zo dat dat herstel heel duidelijk is en dat die bodem heel erg duidelijk wordt maar het geeft wel aan dat we daar rekening mee mogen houden,
Wat er niet mag gebeuren is dat de aex onder de steun zakt van 401,87 dat is deze groene stippel lijn want dan breekt de trend en dan breken ook de laatste koersbodems.
Samenvattend:

Kijken we dus naar een gevecht tussen de kopers en de verkopers.
Onze conclusie is dat de kopers waarschijnlijk aan de winnende hand zijn.
Mocht er aanleiding toe zijn dan kom ik daar op terug met een extra video.

Als er mensen zijn die niet lid zijn van Tostrams en u wilt toch alle signalen direct in uw mail ontvangen. Op het moment dat wij iets kopen krijgt u daar meteen een berichtje van.
U kunt voor slechts 10 euro 1 maand proefdraaien met Tostroms goud krijgt u alle modules voor ongeveer vierhonderd aandelen.

Mail daarvoor naar Tostrams excuses mail daarvoor naar info@tostrams.nl onder vermelding van actie en dan krijgt u diezelfde dag krijgt uw lidmaatschapsgegevens toegestuurd.

Bedankt.

Nogmaals als er aanleiding toe is komen we terug met een extra video.