Waar u op moet letten bij het kopen van honing

Honing

Waar u op moet letten bij het kopen van honing

Een lepel honing is meer dan alleen een zoete, plakkerige lekkernij: het kost ongeveer acht bijen hun hele leven om slechts één theelepel te maken. En hoewel je misschien denkt dat je weet waar je op moet letten als het gaat om het kiezen van de beste honing, blijkt dat de etiketteringswetten wat ruim zijn en dat het niet altijd gemakkelijk is om te bepalen wat voor soort honing je koopt.

De beste honing is de ongefilterde, rauwe variant. Ongefilterde honing is niet verwarmd of gefilterd en bevat alle heilzame pollen en enzymen die het zijn unieke smaak en textuur geven. Het heeft doorgaans ook een rijke, melasse-achtige consistentie en een sterke smaak die wordt beïnvloed door de planten waarvan de bijen de nectar verzamelen.

Sommige honing wordt bovendien verwerkt door ultrafiltratie te ondergaan, waardoor het transparanter en gladder wordt, maar het kan ontdoen van voedingsstoffen zoals pollen, antioxidanten en enzymen. Bovendien voegen sommige fabrikanten suiker of andere zoetstoffen aan honing toe om de kosten laag te houden en de winst te verbeteren.

Bij het selecteren van een kwaliteitsfles honing zijn er online veel tips die u kunnen helpen bepalen waar u op moet letten Puur Genieten van Bijenproducten | Natuurlijk-Westland. Het oude gezegde dat honing aan je duim moet blijven plakken en eraf moet druipen, is bijvoorbeeld een goede manier om te bepalen of het puur is of niet. Andere dingen waar u op moet letten, zijn dat de honing uit één bron komt, dat deze helder en niet te dik is. Het is ook belangrijk om de ingrediëntenlijst op de achterkant te lezen en gearomatiseerde honing te vermijden die is gemaakt van laagwaardige zoetstoffen zoals glucosestroop.

Klik hier om meer te lezen: Natuurlijk Westland